The Sigle of the University

 


Corpul Profesional Universitar

"Cadrele didactice au obligatia morala sa-si acorde respect reciproc si sprijin in indeplinirea obligatiilor profesionale" (Statutul personalului didactic - Art. 100)

Sindicatul "Corpul Profesional Universitar" (C.P.U.) este o organizatie sindicala, democratic constituita, reunind toate categoriile de salariati ai Universitatii din Oradea.

Sindicatul C.P.U., constituit in noiembrie1999 in conformitate cu Constitutia Romaniei si a prevederilor Cartei Organizatiei Internationale a Muncii, are in componenta sa cadre didactice si alte categorii profesionale, angajati ai Universitatii din Oradea.

Corpul Profesional Universitar considera ca selectia in orice activitate precum si constituirea ierarhiilor socio-profesionale trebuie sa aiba drept criterii ordonatoare aptitudinile reale, pregatirea profesionala si conduita morala. In acest spirit, C.P.U. sustine instaurarea unui proces corect de selectie si ierarhizare a valorilor, promovarea valorilor autentice, marginalizarea imposturii si impostorilor din cultura si societatea romaneasca.

C.P.U. este afiliat la Federatia Nationala Sindicala "ALMA MATER" din Romania, membra a World Confederation of Teachers. Ca organizatie reprezentativa, C.P.U. a semnat, in anul 2000, primul "Contract Colectiv de Munca la nivelul Universitatii din Oradea". Prin acest act, partile semnatare isi afirma dorinta de a actiona impreuna, ca parteneri egali, pentru recunoasterea invatamantului ca activitate fundamentala de interes national. Contractul Colectiv de Munca stabileste drepturile si obligatiile reciproce ale patronatului si salariatilor, membri de sindicat, urmarind, in principal, garantarea unor relatii de munca echitabile, de natura sa asigure protectia sociala a angajatilor.

 

ANUNT - GREVA GENERALA pe termen nelimitat incepand cu data de 31 mai 2010

 

- STATUTUL Sindicatului "Corpul Profesional Universitar" Oradea

- TABEL NOMINAL Comitet Director

- REGULAMENT de alegeri 2009

- LISTA cu membrii fondatori

- LISTA cu membrii fondatori existenti la 1 ianuarie 2009

- DARE de seama

- PROGRAM managerial 2009-2013

- SENTINTA judecatoreasca de reprezentativitate - 26.05.2006

- CONTRACTUL COLECTIV de munca la nivelul Universitatii din Oradea valabil 25.07.2008-25.07.2010

- CERERI adeziune sindicat

- CE INSEAMNA a fi sindicalist

- CODUL MUNCII

- CODUL DE ETICA universitara

- LEGEA SINDICATELOR

- LEGEA nr. 128 din 12 07 1997 privind Statutul personalului didactic