The Sigle of the University

 


Mesajul Conducerii Universitatii din Oradea

Universitatea din Oradea a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare dinamica, devenind o universitate de nivel european atat datorita numeroaselor parteneriate incheiate cu universitati din toata lumea, a profesorilor dedicati cat si a dotarilor de ultima generatie.

Asezata in resedinta judetului Bihor, institutia noastra se bucura de o pozitie geografica favorabila, Oradea fiind considerata Poarta de Vest a Romaniei.

Universitatea din Oradea sustine dezvoltarea continua si are ca datorie primordiala sa raspunda solicitarilor tuturor celor care doresc sa-si desavarseasca pregatirea profesionala intr-o atmosfera academica de exceptie.

Continuatoare a traditiei universitare a institutiei superioare pentru invatamantul filozofic infiintata in 1780 la Oradea si transformata in 1788 in Facultate de Drept, Universitatea din Oradea se remarca azi printr-o foarte larga deschidere internationala.

Numarul mare de studenti din strainatate care au ales universitatea noastra pentru completarea cursurilor liceale cu studii universitare de licenta, master sau doctorat, cat si studenti oradeni care beneficiaza de programul de studiu al Uniunii Europene "Life Long Learning" cu subprogramele Erasmus, Leonardo, Gruntvig, Jean Monnet, sustin aceasta deschidere.

In speranta ca veti gasi in Universitatea din Oradea un mediu propice dezvoltarii orizontului academic si cultural, eu va urez:

Bun venit la Universitatea din Oradea!

Rector
prof. univ. dr. Constantin BUNGAU